WIE IS IN CONTROLE VAN JOUW EMOTIES?

Wie is in controle van jouw emoties??

Iedereen wil zijn kwaliteit van leven verbeteren. Maar bijna allemaal zitten we soms vast in onze beperkende overtuigingen en emotionele patronen. We maken gewoonten om ons gefrustreerd, bezorgd, verdrietig of overweldigd te voelen. Maar het zijn deze ontkrachtende gewoonten die ons beletten te doen waar we echt toe in staat zijn – zelfs als dat iets gewoon is als gelukkig zijn.

Hoewel we de gebeurtenissen in ons leven niet kunnen beheersen, kunnen we ons wel meester maken van hoe we deze gebeurtenissen ervaren. Mensen zullen altijd stressvolle tijden tegenkomen. Het kan een baan zijn, je gezondheid verliezen of zelfs een geliefde verliezen. Er gebeurt iets dat buiten onze controle ligt en het slaat ons neer. De gevoelens van stress, woede, verdriet komen niet van de feiten, maar van de betekenis die we aan de feiten geven. Natuurlijk gebeuren de vreselijke dingen echt. Maar de vraag is, hoe ga je dat toestaan ​​om je leven vorm te geven? Laat je het je afbreken, of ga je het gebruiken om de manier waarop je door het leven gaat te bekrachtigen en te verlichten?

Het gaat allemaal om de betekenis die je geeft aan de gebeurtenissen en ervaringen van je leven. Want als je met een nieuwe betekenis komt, kun je een nieuw perspectief krijgen en uiteindelijk een nieuw leven.

 

DE VERHALEN DIE WIJ ONSZELF VERTELLEN

We bepalen onbewust wat gebeur en ervaringen in ons leven betekenen; we doen het de hele tijd, maar we zijn ons er mogelijk niet van bewust.

Neem een ​​neergang in de economie, bijvoorbeeld. Eén persoon zou dat kunnen interpreteren als: “Ik ga blut zijn.” Een andere persoon zou echter kunnen zeggen: “Dit betekent dat ik harder zal werken en dat ik creatiever zal worden in het opslaan.”

Wat denk je dat de uitkomst van dit denkpatroon zal zijn voor elk van deze individuen? Best anders, toch? Het is duidelijk dat ieder een andere benadering van het leven heeft, en waarom dat ieder verschillende emoties zal ervaren? Dat komt allemaal door de betekenis 

die elk persoon aan de gebeurtenis heeft gegeven.

Laten we nu naar iets persoonlijkers gaan. Neem nu een vrouw die als baby is geadopteerd. een weg die ze kon nemen, was zichzelf te devalueren, te geloven dat ze, omdat ze was geadopteerd, niet goed genoeg is om bemind te worden. Ze zou ook de tegenovergestelde benadering kunnen nemen en rekening kunnen houden met het feit dat iemand haar koos en ervoor koos om van haar te houden. Wat is de betekenis van haar beslissingen welk verhaal ze kiest? Welke invloed heeft dit op haar beslissingen in haar dagelijks leven? Welke invloed heeft het op haar grotere beslissingen? Het vorige verhaal creëert een gevoel van verlies, terwijl het laatste haar leven en haar waarde geeft. Het verhaal dat ze kiest, zal haar hele leven beïnvloeden omdat de beslissingen die ons bepalen de beslissingen zijn over de betekenis en betekenis staat gelijk aan emotie.

 

VERANDER JE VERWACHTINGEN NAAR WAARDERING

Als het kiezen van het ontkrachtende verhaal bekend klinkt, ben je niet de enige. We vertellen ons allemaal verhalen die ons ellendig maken als we vreugde zouden kunnen voelen. We laten ons op een consistente manier verdrietig, bezorgd, angstig, schuldig, schamend en woedend voelen. 

Waarom? Omdat we zo zijn bedraad.

De menselijke geest is altijd op zoek naar wat je zou kunnen verliezen, wat je minder zou kunnen hebben of wat je nooit zou kunnen hebben. Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar het is een kwestie van overleven en van bescherming. Je bent biologisch bekabeld om je altijd voor te bereiden op het ergste. Daarom is het aan jou om bewust de controle te nemen over de verhalen die je jezelf vertelt en de daarbij behorende emoties die je ervaart.

Het geheim om dit te doen is om je verwachtingen in te ruilen voor waardering. Als je dit doet, verandert je hele leven op dat moment. En als je het blijft doen, zal je leven voor altijd veranderen.

Neem nu de vrouw die geadopteerd is. Ze kan de verwachting hebben dat haar biologische ouders haar hadden moeten houden, maar die verwachting zou haar hele leven kunnen hebben aangetast. Maar als ze haar verwachtingen verlegt naar waardering dat iemand haar bewust koos en van 

haar hield, zonder de verplichting of de biologische noodzaak om dit te doen, zou haar hele leven veranderen. Dit is de kracht van het veranderen van verwachtingen naar waardering.

NEEM DE CONTROLE TERUG

 

De keuze is aan jou. Waar ga je op focussen? Welk verhaal ga je je leven laten leiden? Je mag kiezen welke betekenis je wilt. Dit is de enige kracht die je op dit moment hebt die alles kan veranderen.

Het enige wat je ervan weerhoudt om te krijgen wat je wilt, is jezelf. Het enige wat je tegenhoudt van de vreugde die je verdient is het ontkrachtende verhaal dat je jezelf blijft vertellen. Maar wat als je nu besluit om jezelf een nieuwe geloofsbron aan te bieden? Wat als alles in je leven, inclusief de meest pijnlijke en traumatische gebeurtenissen, voor jou gebeurde, i.p.v. dat het jou overkomt? Wat als alles voor jou is ontworpen om echt een groter leven te leiden en meer te kunnen geven en meer te genieten?

Als je echte vrijheid in je leven wilt, moet je een beslissing nemen om te stoppen met het toestaan van externe gebeurtenissen om je geluk te vormen. Dat kan alleen door de meester van de betekenis te worden en de krachtige betekenis te vinden in alles wat je wilt.

Wil je meer weten?  Neem dan contact op met VALYOUME via onderstaande knop.

 

Post by Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *