You Can’t See the Picture When You’re In the Frame

``You Can’t See the Picture When You’re In the Frame`` - Les Brown

Hallo beste lezers,

Ik had onlangs een gesprek met een Coachee waarbij hij midden in een erg moeilijke situatie verkeerde. Als je iets weet van coaching, weet je dat we het probleem niet oplossen voor onze klanten. Wij zijn de co-piloot. We luisteren naar wat de klant zegt; we coachen de persoon, niet de situatie.

We luisteren naar de omstandigheden die de persoon presenteert en stellen vervolgens de juiste vragen.

Deze klant was in staat om met een beetje hulp de prioriteiten te doorlopen en een beslissing te nemen. Hij was dan ook aan het eind erg complimenteus.

Hij zei: “Michael, ik weet niet hoe je het doet, maar je helpt me om de beperkingen die me verlammen en ik niet zeker weet wat ik er dan aan kan doen in te zien.”

Mijn reactie op hem was: “You Can’t See the Picture When You’re In the Frame”

Hij had die uitdrukking nog nooit eerder gehoord. Ik heb het niet uitgevonden. Ik hoorde het voor het eerst van Les Brown, een geweldige spreker.

 

 

“You Can’t See the Picture When You’re In the Frame” is een manier om de vervorming van je perspectief, die we hebben als we ons middenin een uitdagende reeks omstandigheden bevinden, te beschrijven.

Heb je ooit gehoord, “Oh, ik ben er zo dicht bij”, of “ik kan door de bomen het bos niet meer zien?”

Het is een kwestie van kijken naar je vermogen, of in sommige gevallen je onvermogen, om duidelijke beslissingen te nemen op basis van niet alleen de informatie, maar ook de emotie en alle andere menselijke kenmerken die meegenomen worden in de besluitvorming.

Dit is waar het perspectief van een coach helpt om duidelijkheid te krijgen. De coach is iemand die de omstandigheden loskoppelt  van de emoties, iemand die buiten het beeld valt, zodat hij het beeld zo objectief mogelijk kan laten zien. Natuurlijk is niemand echt objectief. We kijken allemaal met subjectieve ogen naar de dingen en horen met subjectieve oren, maar het perspectief van buiten is een belangrijke bron van waarde.

Als je merkt dat je in een staat van analyse verlamd bent of je ergens bevindt waar je vastzit, stap dan weg en beschrijf de situatie aan een coach of iemand die dicht bij je staat. Reik uit naar iemand die je goed kent, die kan niet zozeer het probleem voor je oplossen (dat is echt niet handig op de lange termijn), maar iemand die je de juiste vragen kan stellen.

De volgende keer dat je voor een uitdaging staat, een obstakel, stel jezelf dan de vraag: “Omdat ik in een fotoframe zit, kan ik dan het totale beeld duidelijk zien?”

Als dat niet het geval is, reik dan verder dan het kader om een ​​duidelijker perspectief te krijgen.

Heb jij het gevoel dat je vastzit en zie je het totale perspectief niet meer?  Maak dan een vrijblijvende en kosteloze afspraak met VALYOUME om te zien wat de mogelijkheden zijn om het perspectief weer helder te krijgen.

 

 

Post by Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *